Żądam od ciebie uczynków miłosierdzia, które mają wypływać z miłości ku Mnie. Miłosierdzie masz okazywać zawsze i wszędzie bliźnim, nie możesz się od tego usunąć ani wymówić, ani uniewinnić. Podaję ci trzy sposoby czynienia miłosierdzia bliźnim: pierwszy - czyn, drugi - słowo, trzeci - modlitwa; w tych trzech stopniach zawiera się pełnia miłosierdzia i jest niezbitym dowodem miłości ku Mnie. W ten sposób dusza wysławia i oddaje cześć miłosierdziu Mojemu.

(Dz. 742)

Nasza Fundacja powstała w grudniu 2016 r. Głównym kierunkiem stale rozwijanej działalności Fundacji jest ewangelizacja, szerzenie kultury chrześcijańskiej oraz podejmowanie działań wspierających najbardziej potrzebujących. Mając otwarte serca i ręce gotowe do pracy – osoby zaangażowane w Dzieła Fundacji niosą Orędzie Bożego Miłosierdzia w wielu obszarach codzienności.

Ciągle się rozwijamy i chcemy w przyszłości pomagać ludziom najbardziej potrzebującym wsparcia. Naszym celem jest otwarcie Domu Miłosierdzia, w którym osoby starsze i niepełnosprawne będą miały zapewnioną całodobową opiekę.

Dzięki współpracy z firmą TEXPOL, Fundacja wchodzi na rynek z unikatową ofertą produktów sakralnych, wykonanych jedną z najszlachetniejszych metod tkania dekoracyjnego.

Decyzją Zarządu Fundacji dochód uzyskany z ich sprzedaży zostanie przeznaczony na otwarcie i prowadzenie przez Fundację Domu Miłosierdzia. Nabywając produkty dobroczynne Fundacji im. św. s. Faustyny, wspierają Państwo realizację tego celu!